Historie

n8qiQs3Het is moelijk voor te stellen dat de kiel van het bedrijf C.T. Drent Beheer B.V. is gelegd bij de aankoop van een binnenscheepje van 360 ton. In maart 1969 kocht het echtpaar Drent hun eerste Morgenstond. Het was een zogenaamde spits van slechts 38 meter lengte. Zij voeren hiermee door de smalle binnenwateren van Frankrijk samen met hun twee zonen, Tonnis en Peter.

In de loop van de jaren werden de binnenschepen vervangen door steeds grotere en modernere. In 1979 werd het laatste binnenschip gebouwd op de scheepswerf Bodewes in Hoogezand.

Vijf jaren later werd op dezelfde werf het eerste zeeschip te water gelaten. In het begin beperkte het vaargebied van deze kruiplijner van 1586 ton zich tot de Deense vaarwateren en de Duitse rivieren.

Later bewees het schip haar zeewaardigheid in de rest van West-Europa.

De zonen groeiden op en door huwelijken groeide de familie. Het werd tijd voor een tweede schip. De Morgenstond II maakte in november 1990 haar eerste reis.  Ook dit schip maakte opmerkelijke reizen. Onder anderen voer zij vanaf Krefeld, een stad aan de Duitse Rijn naar New Foundland. Een verre reis voor ons toentertijd...

 

De eerste kruiplijner werd verkocht in 1992 en de nieuwe Morgenstond I werd in maart 1993 te water gelaten. Intussen werden de (klein)kinderen Christian en Marlies geboren. Beide kinderen voeren mee aan boord als de jongste bemanningsleden.

Houtprodukten, zoals papierrollen, cellulose en houtsnippers waren onze favoriete ladingen. Vaargebieden als de Baltische Golf of de Pentland Firth voelde als thuis.

We genoten van de combinatie van binnen- en buitenvaren. Maar tijden veranderden en groei was noodzakelijk. De Morgenstond II werd vervangen door een nieuwe Morgenstond II in 1997. Het eerste schip van het bedrijf met een echt vast dekhuis, tussendekken en ijsklasse 1A. Dit schip van 5425 ton was uiterst geschikt voor hout- en bulkladingen, zelfs tijdens strenge winters in de Baltische zee. Tijdens de bouw werd de familie compleet door de geboorte van Floris en Alexander.

Drie jaren later werd de Morgenstond III (6337 ton) gebouwd bij de scheepswerf Ferus Smit in Leer.

 

Na enkele succesvolle jaren varen in de Baltic, West Europa en aangrenzende gebieden werd besloten om de koers te wijzigen. All drie Morgenstonden werden verkocht en vervangen door twee multi-purpose droge lding schepen van 12000 ton, uitgerust met eigen laad- en losgerei en een wereldwijd vaargebied.

Deze schepen van C.T. Drent Beheer B.V. werden uiteraard Morgenstond I en II genoemd en na vele naamsveranderingen zijn de huidige scheepsnamen Clipper Athena en Clipper Aurora. De scheepsnamen kunnen veranderen, maar voor ons zal het altijd Morgenstond blijven, zoals het scheepje van 360 ton waar alles mee begon.

 

 

Facebook